Auton ilmastointilaite toimii samalla periaatteella kuin kodin jääkaappi.

Kompressorin tuottaman paine-eron avulla tuotetaan kylmää ilmaa yhteen pisteeseen ja lämmintä toiseen. Auton tapauksessa kylmä ilma johdetaan auton sisätilaan ja lämmin ulkopuolelle. Poiketen kodin jääkaapista, auton kylmäainelaitteet ovat alttiina lämpötilan vaihteluille, rapaisille keleille ja tärinälle. Tämän vuoksi auton ilmastointilaite tulisi huollattaa 3 vuoden välein. Vaikka kylmäaine on järjestelmässä suljetussa piirissä, pääsee kylmäainetta vuotamaan ulos tutkimusten mukaan noin 10% vuodessa. Tämä aiheuttaa kolmen vuoden aikana sen, että ilmastointilaitteen teho laskee eikä se välttämättä enää riitä kovimmilla helteillä. Toinen huoltoa puoltava tekijä on kompressorin voitelutapa. Kompressoria voidellaan kylmäainekaasuun sekoitetun öljyn avulla. Mikäli kylmäainetta pääsee vuotamaan ulos, myös öljyn määrä vähenee. Kompressori voi vaurioitua huonon voitelun seurauksena ja sen korjauksesta voi aiheutua suuria kustannuksia.

Huollattamalla ilmastointilaitteen säännöllisesti, varmistat kompressorin riittävän voitelun ja järjestelmän toiminnan helle päivinä.

Ilmastointilaite on mukavuutta edistävä järjestelmä lämpimillä keleillä, mutta siitä on hyötyä myös muulloin kuin helteellä. Toimiva ilmastointijärjestelmä poistaa ylimääräistä kosteutta sisäilmasta, vähentäen ikkunoiden huurtumista ja epämiellyttäviä hajuja. Ilmastointilaitteenhuoltaminen vaatii huoltopisteeltä luvat huoltotehtävän suorittamiseen. Meiltä löytyy välineet ja ammattitaito ilmastointilaitteenhuoltamiseen, vianhakuun ja korjaamiseen.


Autohuolto palvelut Kokkolassa

Kokkolan Autohuolto Oy on palvellut Keski-Pohjanmaalaisia asiakkaita ammattitaidolla jo vuodesta 1980. Olemme alueen modernein monimerkkikorjaamo ja pyrimme antamaan parasta mahdollista palvelua asiakkaillemme. Toimintamme perustana on asiakastyytyväisyys ja joustava palvelu. Olemme Skoda -merkkihuolto, mutta huollamme myös kaikkia muita automerkkejä. Eri merkkisten autojen tunteminen on suuri valttimme, vuonna 2014 huolsimme ja korjasimme yli 10 000 eri autoa. … Continued